Порошенко каже, що не збивав автомобілем людину

П'ятниця, 30 вересня 2005, 22:07


Екс-секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко заявляє, що не має відношення до машини, яка збила жінку 25 вересня на чернігівській трасі.

Про це Порошенко розповів "Українській правді", коментуючи публікації у ЗМІ з цього приводу.

За словами Порошенка, того дня він разом з родиною повертався до Києва з Чернігівської області, де відвідав кілька монастирів. Його супроводжували двоє працівників Управління державної охорони, один з яких їхав як пасажир у міліцейській машині.

Порошенко сказав, що ця машина їхала за автомобілем, у якому перебував він, на відстані 200-300 метрів.

"Це міліцейська машина, яка згідно з заходами держохорони потрібна для зв’язку та взаємодії з органами ДАІ. Там є якась радіостанція... Це міліцейська машина, але без мигалок, і за її кермом був міліціонер, а не співробітник УДО", - сказав Порошенко і додав, що не замовляв цей автомобіль.

За словами Порошенка, інцидент трапився вночі за межами населеного пункту і йому стало про нього відомо, коли його автомобіль уже перебував на далекій відстані від місця ДТП.

"Коли нам перетелефонував охоронець, він сказав, що трапилося ДТП і ми повернулися за ним. Він уже відійшов від місця пригоди. Коли він сів у автомобіль, ніяких подробиць він не розповів. І лише пізніше на під'їзді до Києва він сказав, що загинула людина. Я сказав йому повернутися на місце ДТП і просто по-людськи передати гроші родині загиблої", - сказав Порошенко.

Порошенко сказав, що після аварії охоронець залишив місце пригоди тільки коли туди "приїхала міліція, швидка допомога і коли переконалися, що людина померла".

"Це ДТП, за яке несе відповідальність водій", - сказав Порошенко.

На думку колишнього секретаря РНБОУ, витік інформації з Генпрокуратури щодо цього інциденту "стався з метою моєї дискредитації".

Він також сказав, що користується послугами Управління держохорони законно.

Свою версію Порошенко виклав після великого інтерв’ю, записаного "Українською правдою" у п’ятницю. Планується, що воно буде оприлюднено на сайті УП в понеділок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування