За політреформу давали 20 мільйонів, а за Януковича 200 тисяч

П'ятниця, 30 вересня 2005, 22:40

Народний депутат Петро Димінський купив картку для голосування у Верховній Раді України за 200 тисяч доларів.

Про це він заявив у п’ятницю під час прес-конференції у Львові, повідомляє Обком з посиланням на "Західну інформаційну корпорацію".

За словами депутата, коли у Верховну Раду внесли кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра, у Димінського була сформована своя фракція у фракції "Наша Україна", що нараховувала 16 депутатів.

"І усі вони були готові проголосувати за Януковича. Віктор Ющенко знав це і після переговорів з нами сказав, що голосування буде вільним. А на другий день (у день голосування) прийшов і сказав, що усі повинні голосувати "проти". Я здав Віктору Андрійовичу ці 16 карток для голосування", - відзначив він.

"Але я повинен був виконати слово, дане представникам Донбасу: я купив в одного з депутатів картку для голосування за 200 тисяч доларів і проголосував так, як хотів", – розповів Димінський.

Він відмовився назвати прізвище депутата, що продав йому свою картку.

Димінський назвав Верховну Раду "ЗАТ з необмеженими можливостями без відповідальності. У парламенті кожна політична сила відстоює насамперед свої економічні інтереси".

Він заявив, що вийшов із фракції "Наша Україна" і був виключений із фракції "Партії Регіонів" тому, що "голосував так, як сам хотів, а не так, як того хотів Ющенко або Янукович".

"Я ще тоді говорив Ющенку: якщо ви будете керувати фракцією, то будьте справді головнокомандуючим, а не слухайте радників. Я пішов не від Ющенка, а від його оточення", – заявив Димінський.

Він повідомив, що під час голосування у Верховній Раді за політреформу за 6 карток для голосування давали 20 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування