Піскун закликає Головатого "не позоритись на екрані"

Понеділок, 10 жовтня 2005, 10:47

Генпрокурор України Святослав Піскун сподівається, що його стосунки з міністром юстиції Сергієм Головатим налагодяться.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "1+1", повідомляє УНІАН.

Піскун висловив думку , що сьогодні з боку Головатого лунають емоції.

"Сергій Петрович попрацює міністром, емоції трохи спадуть, почнеться нормальна, рутинна робота. Тому, я думаю, що наші відносини налагодяться, вони будуть нормальними, службовими", – заявив генпрокурор.

При цьому він додав, якщо "не склались стосунки на особистому рівні, то інтереси держави необхідно ставити вище особистих".

Водночас Піскун зауважив, що не звертає особливої уваги на те, що говорить Головатий.

"Це його особиста справа. Я не хочу перебувати з ним в якійсь полеміці, тим більше юридична полеміка між нами неможлива",- уточнив він.

При цьому Піскун наголосив, що у Головатого свої погляди на право.

На підтвердження своїх слів він зауважив, що Головатий не знає, суд якої інстанції повинен розглядати питання про звільнення генпрокурора.

"Відкрий, почитай, і все буде зрозуміло, і не треба буде йти позоритись на екран", - вважає генпрокурор.

Він також додав, що поки не знає, чим Головатий може посприяти справі Георгія Гонгадзе.

"Певно, йому щось відомо у цій справі таке, що він може дати покази як свідок",- вважає Піскун, і наголошує, що допоки жодних показів Головатий не давав.

Генпрокурор нагадав, що Головатий представляв інтереси Лесі Гонгадзе у справі про вбивство її сина, але зі справою він не ознайомився і не підписав жодних документів.

"Був у прокуратурі 15 хвилин, переглянув кілька аркушів паперу і більше не прийшов",- додав він, висловивши вдячність представникам Мирослави Гонгадзе, які ознайомились зі справою "фахово і професійно".

Нагадаємо, що у суботу Головатий заявив, що вважає Піскуна "нелегітимним прокурором" і буде цікавитися кваліфікацією судді, яка поновила його на посаді.

Він також зазначив, що займатися справою Гонгадзе має "інший прокурор, генпрокурор, у системі бачення якого перебуває слідство".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування