Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко вимагає, щоб Піскун звернув на нього увагу

Понеділок, 10 жовтня 2005, 11:28

Павло Лазаренко закликає генпрокурора Святослава Піскуна негайно вжити необхідних заходів для перегляду та скасування всіх "тих незаконних та безпідставних обвинувачень", які є на сьогодні стосовно Лазаренка.

Про це від імені екс-прем’єра заявила його адвокат Марина Долгопола.

Зокрема, Лазаренко заявляє, що "ГПУ, всупереч чинному законодавству та фактичним обставинам кримінальної справи,… дотепер не знайшла можливості неупереджено та об’єктивно переглянути всі безпідставні обвинувачення, які містяться у цій справі стосовно Лазаренка".

В заяві зазначається, що скарга адвокатів екс-прем’єра про скасування "незаконних та безпідставних постанов Потебенька про порушення кримінальних справ стосовно Лазаренка знаходиться у Генпрокуратурі без жодної реакції ще з березня цього року, що є грубим порушенням закону".

У той час, як "ГПУ ще на початку цього року за своєю ініціативою цілком справедливо скасувала обвинувачення та закрила кримінальні справи стосовно інших осіб, які в межах цієї ж справи безпідставно звинувачувались у вчиненні спільно з Лазаренком тих же самих дій, які дотепер інкримінуються Лазаренку", йдеться у повідомленні.

Також "Генпрокуратура не вчинила дотепер жодних процесуальних дій у зв’язку із відомими їй рішеннями Суду Північного Округу, штат Каліфорнія, США, згідно з якими з Лазаренка офіційно знято та скасовано судом переважну частину тих самих обвинувачень, про які йдеться в українських кримінальних справах", заявляє Долгопола.

На її думку, "бездіяльність Генпрокуратури у цій частині суперечить Конституції України, чинним міжнародно-правовим нормам, а також нормам кримінально-процесуального законодавства України".

"Сьогодні ГПУ та її керівник Піскун мають всі необхідні юридичні підстави для того, щоб закрити кримінальну справу Лазаренка, яка є ганебним застарілим продуктом тоталітарного режиму Кучми", - підсумовується у заяві.

Як повідомлялося раніше, в п’ятницю Лазаренко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив, що готовий повернутися до України і висловив сподівання взяти участь в парламентських виборах.

В той же час генпрокурор Святослав Піскун заявив, що справи проти Лазаренка в Україні не закриті.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...