Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інвестори не прийшли в Україну, бо їм не подобаються закони?

Понеділок, 10 жовтня 2005, 13:26

Україна має зробити більше для боротьби з корупцією та вдосконалення законодавчої системи для того, щоб залучити іноземних інвесторів та вступити до Світової організації торгівлі.

Так вважає заступник секретаря з економічних питань та питань бізнесу США Ентоні Вейн, повідомляє журнал "Форбс".

Як зазначає видання, Вейн також розкритикував екс-прем'єра Юлію Тимошенко, яка минулого місяця була звільнена разом із своїм урядом.

Вейн зазначив, що спроба Тимошенко перевірити компанії, які були приватизовані при колишній владі, налякала потенційних інвесторів та "допомогла прискорити звільнення Кабміну".

"Українські та зарубіжні інвестори, зрозуміло, не дуже хотіли інвестувати нові гроші", - сказав він

Вейн також зазначив, що провал спроб збільшити торгівлю та інвестиції після Помаранчевої революції є результатом "слабкого правління закону та недостатнього функціонування законодавчої системи".

За його словами, країна зробила прогрес в реформах, але, на його думку, керівництво країни "має зібрати політичну волю для того, щоб здійснити це … швидко", щоб вступити до СОТ цього року.

На думку Вейна, законодавство має "спільне завдання - ліквідувати урядові правила втручання, які заважають функціонування ринку".

Затвердження законодавства не було б "політично простим, оскільки впливові бізнес-інтереси завжди хочуть, щоб уряд надавав їм особливі поблажки", зазначив Вейн, який в середу зустрічався з прем’єром Юрієм Єхануровим.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...