Порошенко працевлаштувався у своєму фонді

Понеділок, 10 жовтня 2005, 14:12

Екс секретар РНБО Петро Порошенко зараз працює в фонді свого імені, де розробляє варіанти виходу з економічної кризи.

Про це він сказав в інтерв’ю Бі-Бі-Сі, відповідаючи на питання, де його робочий кабінет.

"Кабінет у фонді Петра Порошенка. Мій режим роботи не змінився. Ситуація, яка склалась в Україні, вимагає рішучих дій. Я і люди, які мене оточують, розробляємо варіанти прогнозованих дій, вирішення кризи, яка склалась", - сказав Порошенко.

"Я професійний політик, особливо в галузі економіки. Я переконаний, що висновки, які ми готуємо, будуть дуже цінними для фахових міністрів", - додав він.

На питання, чому він не казав про складну економічну ситуацію в серпні, коли президент називав український уряд кращим у Європі, Порошенко відповів, що тоді не було повних даних.

"Я знаю про іронію цих запитань. Статистичні дані про серпень надходять на початку вересня, тому тоді ми просто не знали про багато цих проблем", - зазначив він.

"Але руйнівні для української економіки рішення були прийняті раніше. Не в серпні було ухвалено рішення про зниження тарифів на низку продуктів, які виробляються в Україні, чим було зруйновано виробництво. Не у серпні підвищилися ціни. Я впевнений, що уряд Єханурова почав працювати у набагато гіршій ситуації, ніж та, в якій прийняла країну екс-прем'єр Тимошенко", - сказав Порошенко.

На питання про свій рейтинг, Порошенко відповів, що "ніколи ними не цікавився".

"Але розумію, що політикові треба над цим працювати. Щоправда, моя попередня посада була настільки непублічною, що мені було важко працювати над своїм іміджем... Я критикую не задля рейтингів. Я хочу, щоб люди знали правду. Ви, будь ласка, дивіться на аргументи обох сторін", - додав він.

"Озирніться навколо! Якщо ви не бачите, що відбувається на полицях магазинів, що відбувається із заробітними платами, з тарифами, з нашими відносинами з Росією і з Європою, тоді вимкніть телевізор і зосереджуйтесь лише на рейтингах! Ви повинні брати до уваги кілька точок зору - це є принцип свободи слова, і ви самі повинні вибирати і формувати ставлення до політиків", - попросив Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування