Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма Піскуну знадобився для маніпуляцій?

Понеділок, 10 жовтня 2005, 16:00

Голова комітету Верховної Ради з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Володимир Стретович вважає порушення генпрокурором Святославом Піскуном справи проти екс-президента Кучми спекуляцією.

Про це Стретович заявив журналістам під час прес-конференції в понеділок.

За його словами, у такий спосіб генпрокурор намагається "показати результативність своєї діяльності на посаді".

"Порушення справи проти Кучми - це хороша міна при поганій грі. Далі можна маніпулювати, от бачите, який я чесний, а вони – такі-сякі , відправили мене у відставку", - зазначив Стретович.

Він вважає, що жодної кримінальної справи проти режиму Кучми не буде доведено. "Порушити справу проти Леоніда Даниловича можна, і відповідати він зобов'язаний, але чи це має судову перспективу – маю сумніви".

"Я скептично дивлюся, на те, що при нинішній організації роботи Генпрокуратури можна буде щось довести про його винуватість", - додав він.

Стретович також зазначив, що він не ознайомлений із матеріалами справи.

"Порушення справи Кучми сталося вихідними, а сьогодні понеділок. І я не знаю повністю обставин справи, але мені нагадали фахівці, що після арешту генерала Пукача дивним чином Печерський суд, який помічено в тісних стосунках з нинішнім власником маршальського жезла у Генеральній прокуратурі, його звільнив. Після чого він подався у біги", - сказав Стретович.

Як відомо, Кучму звинувачено у перешкоджанні розслідуванню кримінальної справи про вбивство Георгія Гонгадзе, оскільки він звільнив 29 жовтня 2003 року Піскуна з посади генпрокурора.

Раніше Стретович повідомляв, що президент Ющенко запропонував йому заняти посаду заступника генпрокурора. Він очікував на це призначення в середині серпня, проте цього не відбулося.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування