Стретович знає, що в тюрмі вбивць Гетьмана немає

Понеділок, 10 жовтня 2005, 16:20

Документи, зібрані комісією Верховної Ради з питань корупції та оргзлочинності дають підстави вважати, що група осіб, засуджена за вбивство Вадима Гетьмана, жодного стосунку до справи не мала.

Про це повідомив голова комісії Володимир Стретович після прес-конференції в понеділок.

"Зараз комітет ретельно вивчає обставини засудження групи осіб щодо причетності до групи Лазаренка і замаху на Гетьмана. Ми зараз шукаємо документи і все більше доходимо висновку, що фактично ті, хто засуджений на довгі терміни аж до довічного ув’язнення, ніякого відношення до вбивства Гетьмана не мають", - зазначив Стретович.

Він пообіцяв після опрацювання всіх документів скликати прес-конференцію і довести, "що міліція і Генпрокуратура знову працювали мимо і засудили не тих, хто вбив Гетьмана".

Водночас Стретович вважає, що закриття цієї справи та інших справ, порушених проти Лазаренка прокуратурою, а також завершення судового процесу у США дасть змогу Лазаренку повернутися до України.

"Для того, щоб він вільно міг прилетіти, як полетів у грудні 1998 року, треба, принаймні, закрити справи. При цьому бажано це зробити судом, щоб потім не відкопати з архіву, не дістати, як часто буває, і знову почати переслідування. Адже ці справи, як маріонетки, які смикаються у потрібні моменти, якщо Генпрокуратура хоче показати свою значущість".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування