Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відзначив відданість Головатого

Понеділок, 10 жовтня 2005, 16:33

Президент України Віктор Ющенко закликав працівників Міністерства юстиції відродити віру людей у верховенство права.

Про це він заявив у понеділок, представляючи апарату Міністерства юстиції нового главу відомства Сергія Головатого, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ющенко відзначив, що із призначенням нового міністра закінчується формування нової команди уряду. "За три тижні вдалося впоратися з потенційно можливою кризою, що могла бути", - сказав він.

Представляючи Головатого, Ющенко підкреслив, що останній "пройшов прекрасний шлях юриста як в Україні, так і за кордоном" і висловив впевненість, що "той багаж досвіду в поєднанні з відданістю національним інтересам" міністр оптимально використає для "продуктивної роботи й чесного служіння українському народу".

Також президент відзначив, що працівники Мін'юсту мають уявлення про те, у якому правовому полі перебуває 48 млн. українців. "Основна ознака останніх 4-5 років - це втрата віри людей у верховенство права", - підкреслив Ющенко.

Він повідомив, що з 900 листів, які безпосередньо надійшли до нього, більше половини пов'язані з незадовільною роботою суддів, міліції, прокуратури, служби безпеки.

Президент заявив, що Україні необхідна реформа правової системи й відзначив, що представники Міністерства юстиції повинні "зробити свій певний внесок у реформування правової системи в Україні".

Також Ющенко підкреслив, що "сьогодні надзвичайно важливо засвідчити верховенство права".

"Я б не хотів, щоб у цих стінах чинилася яка-небудь фальсифікація", - відзначив Ющенко, додавши, що Мін'юст повинен демонструвати публічність.

"Дуже важливо, щоб на вас посилалися, як на істину в останній інстанції", - сказав президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування