Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко боїться, що Засуха й Колесников будуть плювати в обличчя

Понеділок, 10 жовтня 2005, 17:19

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що прийнятий закон, який надає недоторканність депутатам місцевих рад, дозволить залишитися непокараними більшості фігурантів резонансних справ.

Про це він сказав в інтерв'ю "Граням".

"Якщо, крім цього прокурорського фільтра, ми одержимо ще й бар'єр депутатської недоторканності, то міліції залишиться боротися хіба що тільки з малолітніми злочинцями, які не можуть потрапити в місцеві ради через віковий ценз", - відзначив міністр.

"Власне, крім "наївного" Бакая, який не потурбувався у свій час обратися хоч кудись, всі головні чиновники, які втекли, вже можуть спокійно повертатися назад. Тому що і Борис Колесников, і Анатолій Засуха, і навіть арештований у Закарпатті Володимир Паульо, і багато хто інші - депутати місцевих рад різних рівнів", - сказав Луценко.

"Образно кажучи, всі вони можуть тепер приїхати й плюнути своєму слідчому в обличчя - їм за це нічого не буде. Добре хоч, що арештований запорізький маніяк, який сам зізнається у вчиненні більш ніж 80 убивств і зґвалтувань, не є якимось депутатом, бо і його довелося б відпускати...", - відзначив міністр.

За його словами, залишатися керівником "настільки безправного й безпомічного відомства, з якого люди однаково будуть запитувати за правопорядок у країні", він не вважає за можливе.

Зараз Луценко чекає на рішення Конституційного суду, який, за його словами, "має прийняти єдино можливе рішення й поставити всіх громадян на одну площину перед законом".

Луценко також не погодився з думкою, що за фальсифікації на виборах покарали рядових виконавців.

"Отож, я хочу сказати, ми провели гігантську роботу з виявлення зловживань, зроблених на виборах, перевірили сотні тисяч голосувань за відкріпними талонами і виявили тих, хто голосував два рази й більше. Чемпіони доходили до двадцяти трьох разів. Порушено 1637 справ по порушенню виборчого законодавства, з них 1300 - голосування по відкріпних талонах, і 214 - по організаторах", - відзначив міністр.

"Серед останніх - керівництво адміністрацій всіх рівнів, голови виборчкомів. На жаль, ми не вийшли на київську верхівку цієї злочинної піраміди, тому що люди просто бояться називати замовників. Але рядові махінатори мають назавжди запам'ятати: через боягузтво виконавців, які не сміють назвати тих, хто їх примушував, пани викручуються, але холопам доведеться відповідати", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування