Потебенько не вірить, що Кучма заради Піскуна кидав тінь на себе

Вівторок, 11 жовтня 2005, 10:32

Колишній генпрокурор Михайло Потебенько вважає, що звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора в 2003 році не пов'язане з розслідуванням у "справі Гонгадзе".

Так він прокоментував порушення Генпрокуратурою справи проти посадових осіб з адміністрації президента Кучми, діяльність яких нібито спричинила відставку Піскуна в жовтні 2003 і негативно позначилася на ході розслідування "справи Гонгадзе".

"Наскільки я знаю, звільнення Піскуна не було пов'язане зі справою Гонгадзе. Президент заявив, що не є причетним до цього злочину. Навіщо ж після цього йому було кидати тінь на себе, звільняючи Піскуна?", - відзначив Потебенько.

"До того ж справу розслідував не Піскун, а слідчий, що є самостійною процесуальною фігурою, а нагляд здійснював заступник генпрокурора", - додав екс-генпрокурор.

На переконання Потебенька, "розслідування загальмувалося через те, що після того, як він пішов, було замінено слідчу групу, яка розслідувала справу".

"Було змінено і заступника генпрокурора Олексія Баганця, що спочатку займався організацією розслідування й наглядом по даній справі", - відзначив Потебенько, назвавши це "помилкою Святослава Михайловича (Піскуна)".

"Зрозуміло, що новий керівник має повне право міняти заступників. Однак, з огляду на актуальність "справи Гонгадзе", треба було залишити Баганця на посаді й вимагати закінчення розслідування", - сказав він.

На думку Потебенька, "Баганець підходив для цього розслідування". "Раніше він був у добрих стосунках з Гонгадзе, що звертався до нього з питань своїх публікацій", - додав екс-генпрокурор.

"Одні кажуть, нам не дали довести справу до кінця, а інші - замість зосередження над розкриттям злочину посилаються на недоліки в чужій роботі, часто безпідставно, - зрозуміло, щоб зняти із себе відповідальність", - підсумував Потебенько.

"Новости Украина"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...