Ющенка, Піскуна і Жовтяка обізвали спільниками злочинців

Вівторок, 11 жовтня 2005, 15:16

Депутати Козинської селищної ради звинуватили президента Віктора Ющенка та генпрокурора Святослава Піскуна у сприянні злочинцям, що розкрадають землі в Козині.

Про це вони заявили на прес-конференції у вівторок, також звинувативши голову Київської обладміністрації Євгена Жовтяка, голову Обухівської райадміністрації Віктора Остринського.

Депутати стверджують, що ці посадові особи роблять усе можливе, щоб не спливли прізвища тих людей, які незаконно і за безцінь одержали в селищі сотні гектарів дорогої землі і знищують унікальну екосистему Дніпра.

За їхніми словами, керівництво країни також інформоване про існування в селищі незаконної селищної ради, "створеної для дерибану землі", однак не вживає жодних заходів для припинення її діяльності.

"Всі вони – Жовтяк, Піскун, президент, вони всі знають, що створена селищна рада, і вона, ця селищна рада, працює, вона вирішує всі земельні питання, невідомо з ким, невідомо як, і ніхто на це не реагує", - сказав секретар опікунської ради Козина Микола Чорний.

Через те, що Піскун "не виконав жодної своєї обіцянки в розслідуванні карних злочинів у Козині", депутати назвали його брехуном.

"Він (Піскун) обіцяв, що депутати будуть мати доступ до селищної рад. Він обіцяв відкрити кримінальну справу, коли йому нададуть докази існування цієї підпільної ради. Нічого не було зроблено. Громада в селищі, правда, доручила сказати, оприлюднити у ЗМІ, що Піскун брехун. Я можу повторити. Піскун – брехун, і я буду відповідати за ці слова у будь-якому суді", - сказав він.

Чорний додав, що "люди не вірять президенту, вони не вірять прокурору, голові обладміністрації". За словами депутатів, вони зустрічалися з Ющенком 6 разів. Президент обіцяв розібратися із ситуацією, однак нічого зроблено не було.

"Вони всі прекрасно знають що створений цей орган, але вони не втручаються. Це також злочин. Тобто виходить, і Піскун злочинець, і Жовтяк - злочинець", - сказав він.

Депутати також звинуватили Жовтяка у недотриманні своєї обіцянки розібратися із земельним питанням у Козині.

"Вже комісія (по перегляду законності видачі земель) працює з січня місяця, тоді призначили Жовтяка, і жодних результатів ні козинці, ніхто нічого не знає, які там землі кому роздавались, ніхто нічого не знає".

Депутати повідомили, що заступником прокурора Київської області Нікуловим видано постанову про скасування постанови про порушення кримінальної справи проти селищного голови Валентини Горобець.

"19 жовтня справа Горобець має бути передана до суду, але по цій справі нічого зроблено не було, тому вони її (справу) зараз руйнують. Ми вважаємо, що це є службове порушення. Ми будемо звертатися з цим питанням в СБУ", - сказав Чорний.

Як відомо, справу по побиттю людей біля селищної ради проти Горобець відкрив районний прокурор.

"Він (Нікулов) спирається на те, що проти Горобець кримінальну справу може порушити лише прокурор або суддя. Справу порушував районний прокурор", - сказав Чорний.

За його словами, потім слідчий перекваліфікував звинувачення з 293 статті (групове порушення масового порядку) у 294 статтю (організація масових заворушень.

"І от він (Нікулов), спираючись на те, що слідчий не мав права цього робити, цим він перевищив свої службові повноваження, він закриває цю справу взагалі! Він пише, що всі докази, зібрані після того, як слідчі перевищили свої повноваження, вони є недійсними, тому справу по побиттю людей треба закрити", - Чорний.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...