ЮЩЕНКО КОНТАКТУВАВ З БЕРЕЗОВСЬКИМ З КЛІНІКИ І ПІСЛЯ ПЕРЕМОГИ

Вівторок, 11 жовтня 2005, 16:11

Російський бізнесмен Борис Березовський стверджує, що підтримував контакт з Віктором Ющенком і після того, як він став президентом.

"Коли він уже став президентом, я говорив з ним тільки одного разу - коли він був у Берліні (у березні 2005)", - сказав Березовський під час зустрічі з членами слідчої комісії Верховної Ради.

Розшифровку запису зустрічі у вівторок після засідання комісії поширив її голова Юрій Соломатін.

Березовський сказав, що "саме Третьяков організовував телефонні розмови між мною і паном Ющенком, коли пан Ющенко знаходився у клініці в Австрії і, уже за часів президентства, під час його візиту до Німеччини".

Березовський також повідомив, що зустрічався з Давидом Жванією 5-7 разів у Лондоні і кілька разів у Ізраїлі.

За словами Березовського, він вперше зустрівся зі Жванією та Безсмертним після того, як до нього звернувся його соратник Бадрі Патаркацишвілі.

За словами російського екс-олігарха, Патаркацишвілі посилався на розмову з Ющенком "який підтвердив, що представляє інтереси пана Жванії у частині підтримки демократичних інститутів в Україні".

"Безсмертний і Жванія попросили мене забезпечити фінансування для створення демократичних інститутів в Україні, в тому числі незалежних від влади ЗМІ", - сказав Березовський.

На пряме питання членів слідчої комісії, що його гроші йшли на фінансування не виборчої кампанії, а демократичних інститутів, Березовський сказав:

"Так, саме така домовленість у мене була з панами Ющенком, Жванією і Безсмертним".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування