Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин побачив кризу, але не ту

Вівторок, 11 жовтня 2005, 16:15

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що сьогодні немає підстав говорити про політичну кризу в країні.

Про це він сказав у вівторок на зустрічі зі студентами й викладачами Житомирського аграрно-екологічного університету, повідомляє Ліга.

Зокрема, Литвин заявив, що є підстави говорити про кризу керування й кризу державності.

У той же час, глава парламенту вважає, що будь-яка криза свідчить про те, що організм бореться.

Він також відзначив, що сьогоднішній стан соціально-економічного розвитку України характеризується непривабливою економічною ситуацією.

Литвин підкреслив, що така ситуація має тенденцію до кризи. За його словами, якщо порівняти показники росту економіки України, то в 2004 році цей показник становив 12%, а сьогодні - 2,3%.

При цьому Литвин прогнозує, що за результатами року показник росту економіки України буде становити не більше 2%. При цьому він вважає, що цей показник буде залежати від того, наскільки якісно працює уряд.

Крім того, глава парламенту відзначив, що сьогодні Україна характеризується надзвичайно слабким політикумом. За словами Литвина, управлінська ланка вимагала відновлення, але не в тому вигляді, як це відбулося, коли до влади прийшли хоча й амбіційні люди, але в основному непрофесіонали.

Він також у черговий раз розкритикував той факт, що обласні й районні адміністрації перетворилися в райкоми деяких партій.
Литвин відзначив, що сьогодні більшість політиків розглядає політреформу як перетягування канату - у кого виявиться більше повноважень.

Разом з тим, Литвин вважає, що якби сьогодні чинна Конституція була реалізована в повному обсязі, то питання про політреформу взагалі б не стояло.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...