Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що "дах" для депутатів підтримують усі

Вівторок, 11 жовтня 2005, 17:03

Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що Україні якомога швидше необхідно переходити до виборності голів областей.

"Я переконаний, що нам якомога швидше потрібно переходити до виборності голів областей", - сказав Литвин у вівторок у Житомирі на зустрічі з викладацьким складом Державного агроекологічного університету.

За словами спікера, якщо це не будуть прямі вибори, то вони повинні проводитися через відповідні обласні ради.

Як відомо, зараз голів обласних держадміністрацій призначає президент.

Спікер також висловив думку про необхідність створення в областях структур представника президента, який би спостерігав за виконанням законів, а також координував діяльність правоохоронних органів у питаннях, що стосуються загальнодержавної політики.

Він також висловив думку, що в нинішніх умовах депутатам всіх рівнів повинен бути наданий імунітет.

Коментуючи підписаний президентом закон, яким депутатам місцевих рад надається недоторканність, Литвин підкреслив, що в цьому документі мова йде про порядок притягнення до кримінальної відповідальності депутатів різних рівнів.

Спікер пояснив, що є розходження між цією нормою й нормою, що стосується депутатської недоторканності.

Литвин також нагадав, що такі положення були ще при радянській владі, а також у період незалежності, однак згодом були скасовані.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи підтримує він надання депутатам імунітету, Литвин сказав: "У цьому випадку я виступаю за те, щоб був особливий порядок притягнення депутатів до кримінальної відповідальності".

"Якщо говорити відверто, я в даних умовах, в українських реаліях - за імунітет, тому що всі за це виступають, а, можливо, для того, щоб сподобатися більше людям, говорять протилежне", - сказав він.

Говорячи про проведення політичної реформи в Україні, Литвин підкреслив, що сьогодні її розуміння звелося фактично до перетягання повноважень між гілками влади. У той же час, за словами спікера, на сьогоднішній день ще не повністю реалізована чинна Конституція.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування