Березовський передав депутатам платіжки, але без підписів

Вівторок, 11 жовтня 2005, 17:17

Російський бізнесмен Борис Березовський передав тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради додаткові платіжні доручення на 6 мільйонів доларів.

Відповідні копії платіжок у вівторок роздали представники ТСК - депутати Ігор Шурма, Юрій Саломатін та Володимир Поживанов.

Водночас, як зазначив Поживанов, сам Березовський відмовився ставити свій підпис на переданих платіжках.

"Платіжки не стосуються української сторони. Це перерахунки з однієї компанії в іншу. Це навіть не виборчий фонд Віктора Ющенка... І жодного підтвердження, навіть власну печатку чи підпис пан Березовський не поставив", - зазначив Поживанов.

Він підкреслив, що він вимагав цього від Березовського, щоб "не виявилось, що покричали, і все".

У свою чергу Шурма зазначив, що Березовський повідомив, що у нього "тісні контакти" з оточенням Ющенка, проте він відмовився відповісти, з ким саме.

Поживанов також наголосив, що Березовський не надав жодних угод, які б підтверджували фінансування ним виборчої кампанії Ющенка.

Шурма підкреслив, що на засідання комісії було прийняте рішення продовжити її роботу. За його словами, вона буде складною.

"В разі існування різних точок зору", СДПУ(о) звертатиметься "до міжнародної спільноти".

Водночас депутат Степан Гавриш після засідання комісії сказав "Українській правді", що Березовський у 2003-2004 роках виділив на Україну 21 мільйон доларів.

Гавриш звернув увагу, що протягом значно довшого періоду 2000-2004 років на підтримку демократичних процесів в Росії та Латвії він виділив 25 мільйонів.

Депутат назвав цей момент показовим.

Він повідомив, що 10 з 14 платіжних документів датовані з липня по грудень 2004 року.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування