Литвин стає схожим на лисицю, а Піскун - на мазохіста

Вівторок, 11 жовтня 2005, 18:07

Директор інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов розцінює кримінальну справу, порушену проти Петра Порошенка, як пересторогу генерального прокурора на випадок можливої відставки.

Про це він заявив журналістам під час круглого столу "Любовний трикутник: Ющенко, Тимошенко, Росія".

За його словами, справа проти Порошенка - це відповідь Піскуна президентові, який призначенням Сергія Головатого на посаду міністра юстиції намагається впливати на генпрокурора.

"Президент не задоволений Піскуном. Але не може його звільнити. Якщо його завтра відправлять у відставку, він може сказати: "Мене звільняють через те, що я відкрив справу проти Порошенка", - сказав Карасьов.

Водночас директор Європейського інституту інтеграції та розвитку Дмитро Видрін в інтерв’ю "Українській правді" зазначив, що можливо, Піскун сам провокує президентське невдоволення, тим самим підвищуючи свою популярність.

"Адже сьогодні невдоволення Ющенка тією чи іншою людиною автоматично підвищує популярність цієї людини. Піскун не може не знати про це", - сказав політолог.

Також Видрін вважає, що відкриттям справи Піскун намагається звернути на себе увагу політичних сил, які під час майбутніх виборів можуть надати йому місце у прохідній частині свого списку.

"Піскун - не та людина, яка купуватиме місце у списку. Навіть якщо б і мав гроші. Людина такого складу характеру зазвичай любить отримувати гроші, а не витрачати їх. Тим більше на політичні проекти", - сказав він.

"Найпростіший спосіб отримати місце у списку – звернути на себе увагу. Що він і зробив. Тому я вважаю, що зараз багато партій подивилися на нього з новим інтересом і сказали: виявляється рано списувати цю людину, вона ще здатна "солити по-крупному", - зазначив Видрін.

Він також думає, що незважаючи на останні скандали з соціалістами, з політичного Олімпу зарано також списувати і Володимира Литвина.

"Пізній Литвин мені нагадує раннього Кравчука. Він все більше стає схожим на Кравчука і зовні, і окрасом, і вдачею. Їх обох можна називати "сивими лисицями" завдяки вмінню маневрувати "між краплями", між різними політичними силами.

Видрін вважає, що "у Литвина буде все нормально". "Маючи такий талант політичного лавірування, таке чуття, як у доброї старої лисиці, ця людина робитиме собі кар’єру і надалі.

На думку політолога, навряд чи Литвин колись посяде перше місце в українській політиці, але тривалий час буде одним з перших персонажів української політики. "З таким чуттям люди не пропадають", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування