Екс-помічник Ющенка запитує в Березовського, як він його не переплутав

Вівторок, 11 жовтня 2005, 19:02

Екс-перший помічник президента Ющенка Олександр Третьяков спростовує, що повідомляв Борису Березовському назви компаній для перерахування грошей на вибори.

"Ніяких компаній я по телефону не надиктовував", - сказав Третьяков "Українській правді", коментуючи заяви Березовського слідчій комісії парламенту, які було оприлюднено у вівторок.

"І ви думаєте, що, відповідно до логіки Березовського, я сидів з одного боку телефону і диктував назви компаній, а з іншого боку сидів Березовський з ручкою і записував? Це неможливо!", - сказав Третьяков.

На ще одну фразу Березовського, що він організовував контакт опального російського олігарха з Ющенком, Третьяков сказав: "Я не пам'ятаю, щоб я робив таке".

Трохи пізніше під час запису коментаря Третьяков додав: "Я не зв'язував Березовського з Ющенком".

"Через вас, через "Українську правду" я хочу запитати в Березовського: він сам зізнався, що мене ніколи не бачив, так звідки він знає, що людина, з якою він нібито говорив – це був я?", - запитав Третьяков.

"У нас що, була відеоконференція? Як технічно це може бути – що Березовський знає, що це був я? Умовно кажучи, на телефон міг відповідати хтось інший, наприклад, з охорони", - сказав Третьяков.

Як відомо, Березовський заявив, що Третьяков організовував телефонні розмови між ним і Ющенком, коли той знаходився в клініці в Австрії і під час перебування президента в Німеччині. Також Березовський сказав, що Третьяков називав йому по телефону компанії для переказу грошей.

Тим часом "Українська правда" звернулася за коментарем до ще одного фігуранта заяви Березовського Давида Жванії. Його прес-секретар сказала, що це можливо пізніше. Вона також спростувала інформацію деяких ЗМІ, що Жванія виїхав з країни.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування