Симоненко дізнався, що гроші за заводи Пінчука мали розділити Березовський і Тимошенко

Вівторок, 11 жовтня 2005, 19:12

Лідер Компартії Петро Симоненко заявляє, що Березовський не заперечує, що пропонував Тимошенко разом розподіляти отриманий від реприватизації прибуток.

Як заявив Симоненко у вівторок, Березовський також підтвердив справжність свого листа до тоді ще прем'єра Юлії Тимошенко, датованого 29 травня 2005 року, передає прес-служба КПУ.

"Особливе місце в планах Березовського відведене Тимошенко. Не випадково, у своєму листі він пропонує колишньому прем'єр-міністру України "окремо обговорити питання про участь БЮТ у парламентських виборах", - заявив Симоненко.

"А замість того, Березовський вимагає від Тимошенко "чітких домовленостей" по тим проектам, які мають високу й швидку ефективність" і пропонує разом розподіляти отриману від реалізації бізнес-проектів прибуток для рішення політичних завдань в Україні", - додав лідер КПУ.

Симоненко відзначає, що "гроші, отримані в результаті бізнес-проекту по захопленню ключових промислових підприємств України, таких, наприклад, як "Криворіжсталь", НЗФ транснаціональним угрупованням Тимошенко-Коломойський-Березовський, планувалося використати для фінансування команди Тимошенко на парламентських виборах".

"У чому не можна дорікнути Березовському, так це в наївності або дурості. Він прекрасно розумів, куди й на які цілі будуть використані виділені ним на прохання Ющенка мільйони доларів", - сказав Симоненко.

"Лист Березовського - це підтвердження факту політичної змови між ним і командою Тимошенко-Ющенко, за якою в обмін на фінансову підтримку (нехай й юридично непряму, але політично беззастережну) виборчої кампанії Ющенка, БАБ розраховував повернути собі втрачений політико-економічний вплив на пострадянському просторі", - заявив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News