ПІСКУН ДУМАЄ, ЩО КРАВЧЕНКО НЕ ПРИЧЕТНИЙ ДО ВБИВСТВА ГОНГАДЗЕ?

Середа, 12 жовтня 2005, 13:31

Генеральний прокурор Святослав Піскун не вважає помилкою виклик на допит у справі Гонгадзе генерала Юрія Кравченка.

Про це Піскун повідомив під час зустрічі з представниками громадянської партії "Пора", передає Ліга.

"Піскун не викликав пана Кравченка на допит. Пана Кравченка було викликано у встановленому законом порядку - повісткою слідчого прокуратури. І він збирався йти на цей допит", - сказав Піскун.

Генпрокурор підкреслив, що він тільки ствердно відповів на запитання журналіста щодо часу допиту Кравченка.

"Журналістка мене запитала, чи правда, що на завтра... ви викликали пана Кравченка. Я сказав: так, це правда. Про це знали його дружина, його друзі, його товариші, його родина... і вся країна, напевно, після того, як я сказав", - заявив Піскун, додавши, що з цього випливає, що ніякого секрету про виклик Кравченка на допит не було.

Водночас він додав, що Кравченко у справі Гонгадзе проходив тільки як свідок.

Піскун сказав, що стосовно Кравченка в 2001 році слідчим було винесено постанову про те, що він не має жодного стосунку до вбивства Гонгадзе.

Піскун підкреслив, що ця постанова пройшла через апеляційні і касаційні суди за позовом матері журналіста Лесі Гонгадзе, і вони залишили цю постанову без змін.

"Тому ніякої підстави до пана Кравченка висувати які-небудь претензії, затримувати, заарештовувати або робити щодо нього примусові дії ніхто не мав права. Тому цю тему закривайте", - сказав Піскун.

Посилаючись на президента Віктора Ющенка, генпрокурор заявив, що "пан Кравченко зробив свій вибір перед Богом і людьми - така була його доля".

"У прокуратури жодних помилок і порушень закону не було", - додав генпрокурор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування