Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскуна хвилюють брудні руки, які йдуть купувати імунітет

Середа, 12 жовтня 2005, 14:10

Генпрокурор Святослав Піскун негативно оцінює прийняття закону, що передбачає статус недоторканності депутатам місцевих рад.

Про це він заявив у середу під час зустрічі із представниками партії "Пора", повідомляє Ліга.

На питання про своє ставлення до відповідного законодавчого нововведення Піскун відповів: "Погано. Ставлюся дуже погано, оскільки зараз ми змушені закривати вже частину кримінальних справ".

Піскун пояснив, що тепер Генпрокуратура веде кримінальні справи по низці депутатів місцевих рад. І тепер для того, щоб дістати згоду на їхнє притягнення до відповідальності, необхідне рішення відповідних місцевих рад.

"Мене хвилює не те, що відбувається сьогодні, а те, що може відбуватися в майбутньому, коли люди, нечисті на руку, почнуть купувати собі місця в різних радах і будуть приходити туди для захисту себе", - сказав він.

8 вересня поточного року Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до закону "Про статус депутатів місцевих рад" (щодо положення про недоторканність)", а 6 жовтня його підписав глава держави.

При цьому президент Віктор Ющенко направив у Конституційний Суд України запит про трактування положень даного закону України й доцільності депутатської недоторканності.

Закон встановлює особливий порядок притягнення депутата місцевої ради до кримінальної й адміністративної відповідальності, що передбачає попередню згоду відповідної місцевої ради на прийняття щодо депутата заходів у вигляді підписки про невиїзд або взяття під варту у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи, або заходів адміністративного стягнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування