Піскун дав Дріжчаному місяць на "транзитний сервер"

Середа, 12 жовтня 2005, 15:24

Генеральна прокуратура направила доручення Службі безпеки України встановити протягом місяця замовників втручання у роботу сервера Центральної виборчої комісії під час президентських виборів 2004 року.

Про це повідомив генпрокурор Святослав Піскун у середу у Києві під час зустрічі з представниками партії "Пора".

"По цій справі ми провели дві оперативні наради з керівниками правоохоронних органів і дали доручення СБУ встановити, хто був організатором цього злочину. Термін виконання цього доручення – місяць", - сказав Піскун.

За його словами, у дорученні СБУ поставлені конкретні завдання.

Крім того, Піскун зазначив, що правоохоронні органи і Генпрокуратура, зокрема, уже повинні були завершити розслідування цієї справи, але "прокурори вивчили цю справу і з'ясували, що вона розслідувана неповно і не встановлено замовника цього дійства".

Як сказав Піскун, "звичайно, можна передати справу до суду і таким чином покарати лише ту особу, яка безпосередньо натискувала кнопки". Але це, на переконання генпрокурора, буде "неправильно перед громадянами України".

Як відомо, 31 березня голова СБУ Олександр Турчинов заявив, що СБУ встановила осіб, які причетні до створення транзитного серверу ЦВК, що дозволяло колишній владі маніпулювати результатами голосування під час президентських виборів 2004 року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування