Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах хоче запропонувати Ющенку СОТ

Середа, 12 жовтня 2005, 19:36

Рада нацбезпеки й оборони на найближчому засіданні в жовтні розгляне поточну економічну ситуацію, захист прав власності та підготовку вступу у Світову організації торгівлі.

Про це повідомив секретар РНБО Анатолій Кінах в інтерв'ю журналістам у середу в Києві.

Відповідаючи на питання, чи погоджено із президентом дата проведення засідання РНБО, Кінах сказав: "Дата погоджена, це буде в жовтні. Орієнтовно, до порядку денного ми пропонуємо президенту, як мінімум, внести три основних питання".

"Перше питання, це розгляд поточної економічної ситуації, включаючи питання продовольчої безпеки і затвердження пакета першочергових антикризових заходів з метою недопущення поглиблення негативних тенденцій, зниження темпів зростання ВВП, погіршення структури нашого зовнішнього товарообігу", - відзначив Кінах.

Друге питання, що пропонується розглянути на засіданні РНБО, це захист прав власності, повідомив він, підкресливши, що дане питання є "невід'ємною частиною зусиль по створенню сприятливого інвестиційного клімату".

За словами Кінаха, на засіданні РНБО пропонується розглянути хід підготовки до вступу України до СОТ.

***

Водночас глава делегації конгресменів США Джим Колбі заявив на прес-конференції в Києві, що Сполучені Штати підтримують вступ України до СОТ.

"Україна заслуговує на членства в СОТ", - сказав він. Колбі також висловив переконання, що ближчим часом буде укладено протокол між Україною і США про доступ до ринків товарів та послуг, що дасть змогу Україні наблизитися до членства в СОТ.

"Такі переговори часто складні, дуже технічні і однієї дружби недостатньо, щоб досягти порозуміння", - сказав він. При цьому Колбі додав, що "з обох сторін є конкретні інтереси, які зачіпає цей протокол, і необхідно знайти компроміс".

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування