Ющенко взяв у консультанти Кравчука, Симоненка, Мороза, Губського й інших

Середа, 12 жовтня 2005, 20:00

Президент Віктор Ющенко створив політичну раду при президентові України.

Про це йдеться в указі президента, розміщеному на його офіційному інтернет-сайті.

В указі, зокрема, сказано, що політрада створюється з метою "налагодження постійного і конструктивного діалогу між президентом та політичними силами, представленими у Верховній Раді, забезпечення найповнішого врахування їх позицій та рекомендацій у процесі формування і реалізації державної політики".

Згідно з указом політичну раду очолює президент. До її складу входять керівники фракцій та груп у Верховній Раді за їх згодою.

Ющенко також доручив призначити першого заступника голови секретаріату президента Івана Васюника секретарем політради.

В окремому положенні до указу Ющенка визначено, що політрада є консультативно-дорадчим органом, основними завданнями якого є:

"Забезпечення постійного діалогу та політичних консультацій між президентом та політичними силами, представленими у Верховній Раді, підготовка пропозицій щодо конструктивної взаємодії між ними з метою поглиблення демократичних реформ в Україні, сприяння розбудові громадянського суспільства;

аналіз та обговорення суспільно-політичної і соціально-економічної ситуації в Україні, актуальних внутрішньополітичних та зовнішньополітичних проблем з метою визначення ефективних шляхів їх розв'язання, стратегії забезпечення сталого розвитку України;

сприяння узгодженню позицій та дій політичних сил з актуальних питань суспільного життя держави".

У положенні також сказано, що політрада може формувати у разі потреби експертні на робочі групи для підготовки узгоджених пропозицій.

Також політрада може залучати в установленому порядку до роботи в них представників органів державної влади, об'єднань громадян, учених, фахівців.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...