Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ФЛОРИДІ АРЕШТУВАЛИ ЩЕРБАНЯ

Четвер, 13 жовтня 2005, 11:00

Генеральною прокуратурою Сполучених Штатів Америки затримано та заарештовано колишнього губернатора Сумської області Володимира Щербаня.

Як повідомив "Українській правді" міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, це відбулося після вдало проведеної операції.

"Це була операція служби внутрішньої безпеки США за сприяння ФБР, бюро Інтерполу в Україні та посольства США в Україні", - сказав "Українській правді" керівник Національного бюро Інтерполу Кирило Куликов.

За його словами, Щербаня було затримано у Флориді в місті Тампа. Куликов відмовився називати інші подробиці, пообіцявши повідомити їх на прес-конференції о 15 годині.

Луценко сподівається, що Щербаня буде екстрадовано протягом 10 найближчих днів. При цьому, як відомо, між Україною і США немає угоди про екстрадицію.

Водночас заступник міністра закордонних справ Валентин Наливайченко повідомив у четвер, що МЗС має намір терміново подати запит на екстрадицію Щербаня.

"Запит генпокуратури буде переданий невідкладно на розгляд американській стороні", - сказав він журналістам.

"Який буде запит - такому ми будемо сприяти", - додав Наливайченко.

Наливайченко повідомив, що міністр закордонних справ Борис Тарасюк чітко визначив подальші дії МЗС у цій ситуації. У першу чергу, сказав Наливайченко, це стосується контактів з Департаментом юстиції США, Міністерством внутрішній безпеки цієї країни і посольством України в США.

"Контакти ці ведуться з 13:00 вчорашнього дня за американським часом", - додав заступник міністра.

В Україні Щербань обвинувачується у зловживанні службовим становищем, перевищенні службових повноважень, здирництві тощо.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування