Чиж забрав повноваження у Ющенка?

Четвер, 13 жовтня 2005, 12:50

Голова держкомітету з питань Державного телерадіомовлення Іван Чиж підтверджує інформацію про те, що йтиме на парламентські вибори в блоці Володимира Литвина.

Про це він повідомив "Українській правді" у четвер.

За його словами, відповідне рішення буде ухвалено найближчим часом політрадою та на з'їзді партії 22 жовтня.

"Я підтверджую, що домовленості є. Партнерство вибудувано, та ми маємо хорошу перспективу", - зазначив Чиж.

Він також вважає, що наказ щодо призначення в.о. голови національною телекомпанією Валерія Круглова видав цілком легітимно.

Круглов - один з віце-президентів НТКУ з часів Савенка, який веде господарську діяльність і певною мірою розпоряджається фінансовими ресурсами НТКУ.

При цьому Чиж посилається на 85 статтю Конституції, де прописано, що голова держкомітету призначається президентом України за схваленням Верховної Ради.

Він вважає, що в такий спосіб ця норма передає йому частину повноважень щодо регулювання діяльності НТКУ від інституту президентства та інституту Верховної Ради.

"І оскільки у нас не існує в законодавстві прописаного механізму призначення президента національної телекомпанії, діючі керівники відсутні, і при цьому НТКУ зробила 216 годин мовлення боргу по державному замовленню, а я відповідаю за використання бюджетних коштів на НТКУ, я своїм наказом абсолютно вмотивовано призначив виконуючого обов'язки", - сказав Чиж.

На питання, чи прописано у законі делегування повноважень президентом і Верховною радою, відповів:

"Є положення про держкомітет. Там немає конкретної вказівки призначати Круглова чи когось іншого. Але там є моменти, пов'язані з бюджетним фінансуванням. Я зобов’язаний був це зробити, в іншому разі я б не виконав функції як керівник системи. Тут немає намагання щось там узурпувати".

Чиж також повідомив, що як тільки буде призначено президента телекомпанії, безумовно, в.о. втратить свій статус.

Президент Ющенко раніше виносив подання про звільнення Чижа з посади голови комітету, проте депутати його не підтримали.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...