До Литвина в блок увійде Пінчук?

Четвер, 13 жовтня 2005, 13:02

Лідер депутатської фракції політичної партії "Вперед, Україно!" Ігор Шаров підтвердив рішення фракції брати участь у парламентських виборах-2006 у складі блоку Володимира Литвина.

Про це депутат повідомив, коментуючи заяву лідера партії "Вперед, Україно!" Віктора Мусіяки про те, що партія піде на вибори самостійно і не буде вступати в Народний блок Литвина.

Як повідомили в прес-службі Шарова, уповноважений фракції "Вперед, Україно", зокрема, сказав: "Однозначно, рішення парламентської фракції "Вперед, Україно!" було про те, що ми на вибори йдемо з Володимиром Литвином, це було визначено давно і не двозначно.

Але такі рішення часто бувають дворівневі, тобто рішення партійні ухвалюються винятково партійними з'їздами".

Шаров також відзначив, що до повідомлень про те, хто і як буде брати участь у передвиборчих блоках, варто ставитися обережно.

"Розмови про те, хто з ким блокується, будуть тривати від сьогоднішнього дня включно до 25 грудня. З 27 листопада починається виборча кампанія, і з того ж часу починається висування кандидатів у народні депутати України і, відповідно, будуть проводитися партійні з'їзди, з'їзди блоків тощо. Тому розмови, хто з ким блокується або не блокується, і далі будуть тривати до 25 грудня на рівні чуток", - зазначив він.

Парламентарій висловив переконання, що "ці вибори будуть виборами особистостей, і тому ми сьогодні говоримо про те, що Володимир Литвин може організувати блок свого імені". "Це, без сумніву, додасть рейтингу як його партії, так і силам, що ввійдуть у цей блок", - вважає Шаров.

Разом з тим лідер фракції відзначив: "Можу прогнозувати такий стан речей - усупереч усім своїм особистим якостям, той, хто переможе наступної весни, змушений буде запропонувати суспільству економічну програму, на основі якої він може сформувати уряд і через нього контролювати виконання цієї програми.

Тому я упевнений, що тут, швидше за все, буде поєднання і особистих якостей лідерів, і розробка глибоких і масштабних економічних програм".

У фракцію "Вперед, Україно" входить зять екс-президента Кучми Віктор Пінчук.


Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування