Російський симпатик Тимошенко побачив у Єханурова "курс Кучми"

Четвер, 13 жовтня 2005, 13:21

Уряд Юрія Єханурова не можна назвати проросійським, оскільки в політичних орієнтирах України не сталося ніяких змін.

Таку думку висловив голова Ради з національної стратегії, російський політолог Станіслав Бєлковський, повідомляє УНІАН.

"Оцінка кабінету Юрія Єханурова як проросійського, яку ми спостерігаємо у вітчизняних ЗМІ, мені видається вельми поверховою. Насправді жодні політичні орієнтири і пріоритети з приходом Єханурова на Україні не змінилися, не спостерігається змін з питання російської мови і надання їй офіційного статусу, немає змін позиції щодо НАТО і державного устрою", - сказав Бєлковський.

На думку політолога, єдиний показник проросійської спрямованості кабінету Єханурова - це "запевнення під час візиту прем'єра до Москви, що кабінет не підтримуватиме реприватизацію підконтрольних російському великому бізнесу українських підприємств".

Водночас, на думку Бєлковського, філософії кабінетів Єханурова і Тимошенко кардинально відрізняються.

"Після вересневої політичної кризи в Україні склалася принципово нова політична конфігурація. На зміну політичному, "майданному" уряду Тимошенко, який черпав свою легітимність у "помаранчевій" революції, прийшов "технічний" кабінет Юрія Єханурова - уряд професіоналів, для яких чинник Майдана не має змістотворчого значення", - вважає експерт.

На його думку, "сталася зміна базової ідеології Кабінету міністрів: уряд Тимошенко був доволі лівим і відступив від лінії попередньої влади на підтримку експортоорієнтованих галузей економіки".

"Уряд Тимошенко не був урядом експортерів, він був доволі популістським і ігнорував інтереси великих власників", - додав Бєлковський.

"Уряд же Єханурова фактично повертається до курсу, який був типовим для всіх урядів епохи Кучми, і за нового прем'єра системного перегляду підсумків "великої" приватизації на Україні не буде", - дійшов висновку політолог.

Експерти називають Бєлковського близьким до Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...