Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катеренчук після політреформи займеться політреформою

Четвер, 13 жовтня 2005, 15:03

Член президії "Народного Союзу Наша Україна" юрист Микола Катеренчук заявляє, що політреформа буде доопрацьована після набрання нею чинності 1 січня 2006 року.

Про це він сказав, коментуючи висновок Конституційного суду щодо виключного права народу на зміну конституційного ладу в державі, повідомляє прес-служба НСНУ у четвер.

"Я переконаний, що закон №4180 набере чинності у відповідності з політичним пактом, укладеним у листопаді – грудні 2004 року, та з проголосованим законом. А після того ми почнемо виправляти ті недоліки і негативи, які потрапили в текст закону №4180", - сказав Катеренчук.

Також, на думку депутата, у висновку Конституційного суду нема будь-яких обмежень щодо вступу в дію змін до Конституції у термін, визначений у проголосованому законі.

"Те, що зараз Конституційний суд виніс саме таке рішення, не є для нас несподіванкою, тому що тлумачення відповідної статті Основного закону багатьма юристами, які знаються на конституційному праві, було аналогічним тому висновку, який зробив суд", - зазначив Катеренчук.

За його словами, робота над змінами до Конституції повинна йти постійно.

"Ми заявляли про те, що повинен бути створений відповідний комітет, який би займався цими питаннями у Верховній Раді України", - сказав Катеренчук.

Він зазначив, що після набуття змінами до Конституції чинності "ми обов’язково почнемо працювати над побудовою справді демократичної моделі політичної системи, яка б дозволяла проводити реальні політичні та демократичні реформи".

Катеренчук додав, що у фракції НСНУ є відповідний законопроект, і вона ініціюватиме "винесення на розгляд суспільства саме цей законопроект – більш наближений до європейських стандартів".

Водночас депутат сказав, що подальша робота над Конституцією щодо питань, пов’язаних зі зміною політичної системи України, може відбуватися "виключно з використанням механізму референдуму".

За словами Катеренчука, мотивацією подання звернення до Конституційного суду було те, що "режим Кучми намагався себе продовжити через обрання Кучми президентом в парламенті".

"Це спонукало нас звернутися в Конституційний суд щодо тлумачення, хто ж є насправді джерелом влади в Україні", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування