Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціологи чекають "жахливу" битву двох левів, у яких украдуть м'ясо

Четвер, 13 жовтня 2005, 15:23

Кампанія з виборів до Верховної Ради 2006 року буде орієнтована не на програми партій, а на особистості.

Так вважає директор з досліджень Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"Ця кампанія буде жахливою. Вона йде нібито за новими принципами – за партійними списками - але вже починається як особистісно-орієнтована. Це - змагання особистостей", - сказала вона в інтерв'ю Лігабізнесінформ.

"Кампанія вже почалася як війна компроматів. Коли два леви б'ються, здобич підбирає хтось третій. І в нашому випадку розчарування виборців у певних політиках може бути таким сильним, що вони не підуть на вибори. А у відсотковому співвідношенні це значить, що перемогу одержать інші", - відзначила Бекешкіна.

За її словами, ця кампанія буде багато в чому продовженням президентської.

"Подивіться, усе ті ж обличчя, ті ж учасники, тільки один із президентів розпався на дві іпостасі", - відзначила соціолог.

"Вибори повинні бути змаганням програм і пропозицій. Якби ця влада йшла з конкретною програмою дій, було б зрозуміло, хто, що і як робить. В Україні чимало розумних людей, що можуть розібратися, чи реальна ця програма, чи ні", - вважає Бекешкіна.

У той же час її колега політолог Ілько Кучерів назвав однією з основних інтриг виборів, кому вдасться набрати більше голосів: Ющенку чи Тимошенко.

"Головний виклик нинішніх виборів - це здатність політиків домовитися між собою. Цього вони поки не розуміють. Жодна політична сила не може набрати 50%, тому їм треба домовлятися. Чим швидше вони це зрозуміють, тим менше вони будуть використовувати компромат і думати конструктивно", - сказав Кучерів.

"Я думаю, що Ющенко і Тимошенко приречені на співробітництво, тому що в них спільний електорат. Якщо вони не одержать на двох 50%, до них може приєднатися або Мороз, або Литвин. Тому їм зараз треба думати про майбутню структуру парламенту", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування