Терьохін налякав Кінаха кримінальною відповідальністю

Четвер, 13 жовтня 2005, 17:38

Екс-міністр економіки Сергій Терьохін стверджує, що секретар РНБО Анатолій Кінах подає помилкову інформацію про успішні проекти спеціальних економічних зон і радить йому готуватися до притягнення до кримінальної відповідальності.

"Коли Кінах сказав, що в нас 35% гарних проектів (спеціальних економічних зон), і 65% - поганих проектів, Кінах збрехав", - заявив Терьохін на прес-конференції в четвер у Києві.

За словами Терьохіна, уряд у свій час провів "величезне засідання, у ході якого була підготовлена ретельна аналітична записка по кожному проекту", яка свідчила про виконання інвестиційних зобов'язань тільки 6 проектами.

"Тому про які 35% підприємств мова йде, я не знаю", - додав Терьохін. "Я б порадив секретарю РНБО подбати про свою особистість щодо притягнення до відповідальності".

"Я нагадую, що тільки поверхневий аналіз документів, які понавидавав Кінах як глава уряду, показує, що він грубо порушував карне законодавство", - заявив Терьохін, коментуючи заяви Кінаха про його намір покарати посадових осіб, які дезінформували президента Віктора Ющенка щодо діяльності економічних зон.

Терьохін також вважає, що заяви членів нового уряду, що можна не поспішати зі вступом до Світової організації торгівлі або синхронізувати цей процес з Росією, "дезорієнтують українське суспільство і міжнародних партнерів України".

За його словами, прем'єр-міністр Юрій Єхануров "хоче синхронізувати вступ до СОТ України зі вступом у цю організацію Росії, що само по собі абсурдно як з економічної, так і з політичної точки зору".

"А міністр економіки Арсеній Яценюк каже про те, що до СОТ необхідно вступати, але, можливо, не поспішати це робити цього року, забуваючи про чіткі позиції президента, який доручив уряду закінчити переговорний процес про вступ до СОТ вже в грудні в Гонконгу", відзначив Терьохін.

Крім того, Терьохін заявив про те, що при нинішньому уряді проблема поставок енергоносіїв в Україну вже має структурний характер.

"Як ви знаєте, є проблема в цього уряду, як, в іншого й у попереднього уряду, з поставками енергоносіїв. Ця проблема вже має структурний характер", - заявив Терьохін, при цьому додавши:

"Якщо попередній уряд мав проблеми з Російською Федерацією, те сьогодні цей уряд має проблеми не тільки з Росією, а і з Туркменістаном".

Екс-міністр відзначив, що сьогодні фінансові плани українських підприємств на наступний рік знаходяться під загрозою через ціну 180 доларів за 1 тис. кубометрів газу, а також термінову виплату боргу Туркменістану .

Він також нагадав, що у зв'язку з кризою в уряді заключне засідання робочої комісії зі вступу України до СОТ з 28 вересня було перенесено на 13 жовтня, "але після того, як відбулися ці безвідповідальні заяви як прем'єр-міністра, так і міністра економіки, засідання робочої групи перенесено на невизначений період".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування