Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти бояться сатрапів Кучми за спиною Литвина

Четвер, 13 жовтня 2005, 17:59

Перший секретар політради Соцпартії Йосип Вінський вважає, що існує реальна небезпека реставрації колишнього режиму, одним з представників якого є Володимир Литвин.

Про це Вінський заявив у інтерв'ю газеті "Сільські вісті", опублікованому 13 жовтня.

За його словами, за "широкою спиною" спікера Литвина "ховаються найбільш розгнуздані сатрапи Кучми, котрі запопадливо виконували його волю на місцях, а нині мріють про реванш".

Перший секретар політради СПУ висловив обурення тим, що Володимир Литвин, колишній керівник провладного блоку "За єдину Україну", голова адміністрації президента за часів Кучми, "людина, через яку три роки тому зґвалтували Верховну Раду заради обрання його на посаду голови, сьогодні претендує на роль батька нації, котрий її нібито об’єднає і примирить".

"Ця політична мімікрія не повинна нас обманути. Бо існує реальна небезпека реставрації колишнього режиму", - наголосив депутат.

На думку Вінського, засади кучмізму зруйновані, але від нього "лишилося дуже багато уламків, котрі за сприятливих умов можуть знову пустити коріння".

На думку Вінського, "ключем до повного подолання кучмізму, перемоги демократії й законності є і справа Гонгадзе".

Вінський додав, що соціалісти ставлять перед нинішньою владою ті ж питання, що й перед колишньою: "хто вбив Георгія Гонгадзе, хто був замовником цього злочину, яким чином причетні до нього Кучма, Литвин і нині покійний Кравченко, а також чому Генеральна прокуратура не розслідує як слід абсолютно зрозумілу всім справу, і чому її не направляють до суду".

На думку першого секретаря політради СПУ, Литвин "намагається перевести стрілки на інших людей, мовляв, треба обов’язково з’ясувати, хто нібито монтував ті плівки, хто організовував прослуховування кабінету президента, бо саме той і винен".

"Зрозуміло, це спроба загальмувати слідство, пустити його по фальшивому сліду, щоб самому уникнути відповідальності", - зауважив Вінський, наголосивши, що соціалісти вимагають "об’єктивного розслідування та доведення справи до суду".

Коментуючи конфлікт між Рудьковським та Литвином, депутат зазначив, що це конфлікт "з моральним підґрунтям".

"Це конфлікт між Рудьковським, який має підстави емоційно реагувати на брехню, і Литвином, який, знаючи, що Рудьковський говорить правду, стає на бік брехні", - резюмував Вінський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування