Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров обіцяє Івченку "розбір польотів"

Четвер, 13 жовтня 2005, 23:44

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров покладає відповідальність за проблеми з розрахунками з Туркменістаном за поставлений в Україну газ на керівництво НАК "Нафтогаз України".

Про це він сказав у вечірньому ефірі каналу "Інтер" у четвер.

"Я був дуже стурбований тим, що відбулося. Мене завірили в районі 25 вересня, що все в порядку, йдуть вантажі, уже перетнули такий-то кордон... Керівництво "Нафтогазу", - сказав прем'єр.

"У нас є люди, які відповідають за ці речі, раз це вже стало проблемою, то проблема - це ті люди, які ведуть переговори", - додав він.

Єхануров повідомив, що має намір відвідати Туркменістан 26-27 жовтня для того, щоб очолити переговорний процес з туркменською стороною.

"Я сподіваюся, що перед поїздкою я проведу ще одну нараду, а повернуся - тоді вже зробимо "розбір польотів", - відзначив він.

Водночас Єхануров визнав, що заборгованість України перед Туркменістаном існує.

"По товарах це заборгованість в основному першого півріччя. Це 450 - 470 млн. доларів... Товарна група погоджена є на рівні 212 млн. доларів. На інше поки ще немає номенклатури товарів. Там йде переговорний процес", - повідомив прем'єр.

Разом з тим прем'єр відмовився відповідати на запитання про передбачувану ціну туркменського газу для України, назвавши це "інтимними речами", однак Єхануров пообіцяв, що якщо будуть якісь зміни, "люди це не відчують ".

Прем'єр також пообіцяв відновити урядовий комітет з енергозбереження, ліквідований урядом Юлії Тимошенко.

"...Практично ліквідували комітет з енергозбереження, який ми зараз відновимо обов'язково, і називатися він буде з ресурсозбереження ", - сказав він.

Єхануров також пообіцяв проводити "тверду державну політику з приводу того, як ми витрачаємо газ".

"Скільки його крадеться, цікаво б знати, і як ми на 1 млрд. ВВП використовуємо газу", - додав він.

Єхануров також повідомив, що незабаром планується скоротити промислове споживання газу в 2,5 рази і пообіцяв улагодити всі проблеми з Туркменістаном.

"Ми будимо спроможними людьми і виконаємо свої договірні зобов'язання і партнерів в жодному разі не збираємося підводити", - завірив прем'єр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування