Литвин найсильніший у регіонах, там працюють нові політтехнологи

П'ятниця, 14 жовтня 2005, 12:12

Найбільш успішною партією в регіонах є Народна партія Володимира Литвина.

Про це на прес-конференції заявив голова правління Комітету виборців Ігор Попов.

"Ця партія має найбільше представництво в місцевих радах. Крім того, вона має найбільше представництво серед керівників обласних рад", - відзначив Попов.

Він також додав, що це стало можливим за рахунок тих депутатів, які раніше входили у фракції, що підтримують іншу владу.

За словами Попова, найбільш гостра боротьба на виборах в органи місцевої влади розгорнеться серед міських голів обласних центрів з великими бюджетами.

Він відзначив, що вже зараз починають застосовуватися нові технології. Наприклад, створюються громадські організації, що працюють на визначену політичну силу.

При цьому, за словами Попова, вони вводять в оману майбутніх виборців, заявляючи про себе як про громадську організацію, що відстоює інтереси жителів.

"Це нова технологія, побачимо, як вона спрацює", - підкреслив Попов.

За підсумками моніторингу, проведеного КВУ, на сьогодні система місцевих рад є найбільш організованою і професійною, відзначив Попов.

При цьому він підкреслив, що місцеві ради ще є політично слабкими.

"Багато депутатів після виборів президента перефарбувалися. Залишали фракції, що колись були при владі", - відзначив Попов.

Така ситуація, на думку голови правління КВУ, насторожує, адже немає впевненості в тому, що такі депутати місцевих рад зможуть відстоювати свої ідеологічні позиції, а не змінювати їх відповідно до політичної ситуації.

Також Попов повідомив, що ще дотепер місцеві ради представляють більше інтереси фінансово-економічних місцевих еліт, ніж виборців.

"Після політичної реформи ситуація не зміниться, місцеві ради будуть представляти фінансові еліти. І це крок до сепаратизму", - відзначив Попов.

При цьому він додав, що місцеві ради продовжують працювати закрито і непрозоро.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування