Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО МІГ ЗВІЛЬНИТИ ПІСКУНА БЕЗ ПОЯСНЕНЬ

П'ятниця, 14 жовтня 2005, 13:30

Віктор Ющенко міг звільнити Святослава Піскуна без пояснення причин в указі, переконаний радник президента з юридичних питань Микола Полудьонний.

"За Конституцією президент може звільнити генпрокурора без пояснення причин", – сказав Полудьонний в інтерв’ю "Українській правді".

Полудьонний послався на статтю 122 Конституції: "Читайте уважно, там сказано: генпрокурор призначається на посаду за згодою Верховної Ради та звільняється з посади президентом".

Полудьонний наголосив, що закон "Про прокуратуру" містить додаткові умови для звільнення, крім передбаченої Конституцією.

Реклама:

"Зверніть увагу, в законі є слово "також". Там сказано, що генпрокурор звільняється з посади також у разі: закінчення строку повноважень; за станом здоров'я; порушення вимог несумісності; обвинувального вироку; припинення громадянства; подання заяви про звільнення за власним бажанням", - сказав юрист.

"Тобто частина 1 статті 2 закону "Про прокуратуру" відтворює припис Конституції (за яким президент може звільнити генпрокурора без пояснень). А частина 2 статті 2 закону "Про прокуратуру" встановлює додаткові до конституційних підстави для звільнення генпрокурора", - сказав Полудьонний.

"Дія закону "Про прокуратуру" як акту нижчої ієрархії не може обмежувати дію Конституції як акту вищої інстанції", - додав Полудьонний.

ВІДЕО ДНЯ

На питання, що Піскун був звільнений Кучмою також без пояснення причин, а потім відновився через суд, Полудьонний сказав: "Тоді це рішення Печерського суду ніхто не оскаржував".

"Якщо зараз Піскун вирішить піти до суду, можна прогнозувати, що судовий процес не буде таким, як був тоді. Принаймні, буде юридичне забезпечення з боку Міністерства юстиції", - сказав Полудьонний.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...