ЮЩЕНКО СТВОРИТЬ БІЛЬШІСТЬ З ЯНУКОВИЧЕМ?

П'ятниця, 14 жовтня 2005, 14:41

Президент Віктор Ющенко не виключає можливості утворення парламентської коаліції "Народного Союзу Наша Україна" з Партією регіонів Віктора Януковича після парламентських виборів 2006 року.

Про це він сказав в інтерв'ю британській газеті "Financial Times", опублікованому у п’ятницю.

Відповідаючи на питання, чи може НСНУ вступити в коаліцію з Партією регіонів після виборів, Ющенко сказав: "Швидше за все, так".

"Щоб сформувати більшість у майбутньому парламенті, у цьому повинні брати участь не менше трьох політичних сил... Коаліцію будуть формувати 3 або 4 сили ", - сказав президент.

Відповідаючи на питання про те, чи має намір він укладати передвиборчу угоду з Блоком Юлії Тимошенко і йти на вибори разом, Ющенко відповів так:

"Ні. Я президент. Я не йду на ці вибори. Але, звичайно, я буду радити своїм друзям об’єднуватися з іншими політичними силами, наскільки це можливо".

У відповідь на уточнююче питання, чи можливий пакт із Тимошенко, Ющенко відповів ствердно.

"Так. Коаліція була б краще. Але спочатку необхідна чесна оцінка того, що відбулося, демонстрація мудрості й охолодження емоцій", - сказав він.

За словами Ющенка, на парламентських виборах переможе саме НСНУ.

"Я очікую, що фаворитами на цих виборах будуть "Наша Україна", "Регіони" вийдуть на друге місце, третє можуть розділити блоки Литвина і Тимошенко, а інші 4 або 5 груп візьмуть менше місць", - сказав Ющенко.

Говорячи про меморандум порозуміння між владою і опозицією, Ющенко зазначив, що, підписуючи його, хотів "покласти край розбіжностям" між проющенківським заходом і східними регіонами України, які голосували за Януковича на минулих президентських виборах.

"Європа показала нам, чого можна досягти за допомогою солідарності, терпимості і взаєморозуміння, - сказав президент, маючи на увазі історію цього континенту після 1945 року.

"Я звертався не до пана Януковича (підписуючи меморандум). Я звертався до 13 мільйонів людей, які представляють в основному Східну Україну", - додав Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування