Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-кандидат у президенти хоче купити меблі Кучми

П'ятниця, 14 жовтня 2005, 16:03

Голова партії "Єдина Родина" Олександр Ржавський готовий викупити меблі екс-президента Леоніда Кучми, що зберігаються у підвалах Маріїнського палацу.

Як повідомив Ржавський УП, він звернувся з відповідним листом до голови Держуправління справами Ігоря Тарасюка.

У документі Ржавський висловив зацікавленість у покупці "не тільки великих одиниць меблів, ...але і дрібних деталей інтер'єру, включаючи письмові прилади, підставки для книг, скульптури та ін.".

Свій намір голова партії пояснює "серйозною стурбованістю про подальшу долю столів, шаф і диванів Леоніда Кучми".

Зокрема Ржавський заявив: "Хотілося б не тільки зберегти від розтрат ті ж бюджетні кошти, вкладені раніше, але й уберегти від псування самі меблі".

"У підвалах Маріїнського палацу вони можуть просто відсиріти або навіть "випадково зникнути", наприклад їх "помилково" "порубають на дрова", - додав він.

Голова партії нагадав, що "у свій час, на придбання інтер'єрів для Кучми з держбюджету затрачалися чималі суми". При цьому він не вважає, що "меблі, замовлені для Ющенка, значно дешевші, ніж ті, що замовлялися для Кучми, принаймні, по накладних".

У той же час Ржавський відзначив: "Для мене меблі, які використовував Кучма в період свого президентства, є певною цінністю. І нехай деякі їх елементи можуть здатися дещо помпезними, мені ці меблі подобаються. "У господарстві" вони, як кажуть, напевно знадобляться".

Раніше, "Українська правда" опублікувала статтю "Меблі Кучми спіткала доля їх господаря".

Вартість окремих предметів з меблевого гарнітуру Кучми, що зберігається в підвалах палацу, така: робочий стіл і стіл приставний - 293 тис. грн., стіл для засідань - 278 тис. грн., годинник на підлогу - 86 тис. грн. та ін.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...