Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов не бере до себе Піскуна, якого звільнили за Порошенка

П'ятниця, 14 жовтня 2005, 16:33

Екс-голова СБУ Олександр Турчинов пов'язує звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора з порушенням ним справи проти Петра Порошенка.

"Незважаючи на всю суперечливість фігури Піскуна, я вважаю, що його відставка пов’язана з розслідуванням корупційних дій оточення президента", - сказав Турчинов в коментарі "Українській правді".

Він також додав, що від початку розслідування цих справ розпочався тиск і на Піскуна, і на його підлеглих, які займалися цим питанням.

"Піскуну навіть не допомогла заява, що доведено факт отруєння Віктора Ющенка з метою убивства. Разом з тим, ми можемо сьогодні спостерігати, що відбувається інтерграція чинної команди президента зі старою командою, сьогодні у президента сидять такі люди як Віктор Пінчук (на зустрічі з повідними бізнесменами країни)", - додав Турчинов.

На питання, чи не вважає він, що Піскун не був найкращим прокурором, Турчинов зазначив, що "з більшим задоволенням оцінює дії чинних політиків, а не тих, яких знімають". "І витирати об нього ноги було б некоректно", - зазначив екс-глава СБУ.

Водночас він відзначив, що сам Піскун на посаді демонстрував "нерішучість і намагання балансувати". "Не можна на цій посаді робити політичні домовленості, а тільки чітко слідувати законодавству".

Турчинов не став називати ймовірних кандидатів на посаду генпрокурора, припустивши, що за відсутності пропрезидентської більшості це призначення проходитиме складно у Верховній Раді і не виключив, що посада генпрокурора залишиться вакантною до вступу в силу політреформи.

"Я вважаю, що відставка в такий час була необачним кроком, який не сприятиме розслідуванню резонансних справ", - зазначив він. Екс-глава СБУ також зазначив, що Піскун мав достатньо матеріалів, щоб посадити не лише вбивць Гонгадзе, але й замовників цього злочину.

Турчинов відкинув чутки, що Піскуну вже гарантовано місце в списку БЮТ, зазначивши, що таких пермовин не було.

На питання, чи може він гарантувати, що Піскун не з'явиться пізніше в списку блоку Тимошенко, Турчинов відповів, що "гарантувати може тільки Бог, а це питання має вирішувати з'їзд". "Хоча я сумніваюся, що навіть, якби така пропозиція була, щоб з'їзд її підтримав", - додав він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...