Ющенко попросив Ахметова і Кº вийти з тіні

П'ятниця, 14 жовтня 2005, 16:52

Президент Віктор Ющенко закликає вітчизняний великий бізнес брати участь у стратегічних проектах.

"Я впевнений, що якщо ми говоримо про проекти, що стосуються сфери транспортних коридорів, літакобудування, ракетобудування, високих технологій, машинобудування і низки інших проектів, ці проекти можуть відбутися тільки завдяки вашій участі", - заявив Ющенко, звертаючись до представників великого бізнесу в ході зустрічі в п'ятницю в Києві.

"Нам потрібно об'єднатися навколо нової економічної політики", - підкреслив Ющенко.

"Я впевнений, що представники бізнесу, які знаходяться за цим столом, дають собі відповідь у тому, що тільки в цьому колі сформуються умови для серйозних національних інвестицій. Тільки це коло людей може подати ті сигнали, що будуть важливі не тільки для нас, щоб ми повірили один одному, а ще десяткам тисяч бізнесів. Від нашої поведінки це залежить", - підкреслив президент.

За його словами, "світ жорстокий, і без своєї національної стратегії, поведінки на ринках, можна багато чого втратити, якщо не консолідуватися навколо ключових інтересів нації".

Президент також закликав представників вітчизняного бізнесу вийти з тіні. "Зараз я хочу поставити мету: досягти в рамках нашої розмови одного розуміння з боку ділових кіл - президент у першу чергу хоче бачити те, щоб ці структури платили податки. Все інше ви знаєте, як робити", - підкреслив Ющенко.

Президент відзначив, що якщо 12 місяців тому в Україні було 26% перерозподілу через бюджет валового внутрішнього продукту, у той час як у Литві ця цифра складала 41%, а в Польщі - 59%.

"Якщо в нас є почуття, що ми досягнемо нормальних правил гри, ми можемо в кілька разів збільшити національний бюджет, не з огляду на економічну динаміку", - підкреслив Ющенко.

Президент відзначив, що тільки за рахунок детінізації і виходу на правильні відносини з бізнесом, можна буде збільшити бюджет у кілька разів. "Це одна річ, яка потрібна державі і кожному з нас", - сказав він.

Ющенко відзначив, що бізнес "має говорити про чесні фінанси і відходити від схем, що дискредитують відносини бізнесу і влади".

Він закликав бізнесменів "подивитися, як живе нація, на яких соціальних стандартах, пенсіях, заробітній платі і подивитися, як живуть мільйони людей".

"Ми повинні розуміти: паркан не відбудуєш між своїм городом і державою, між своїм способом життя і сусідським. Ви тут народилися і впевнений, ми будемо тут красиво й успішно жити", - підкреслив Ющенко, додавши:

"Закінчилася "помаранчева революція", і я впевнений, що тепер ми маємо можливість показати усьому світові, наскільки ця країна може бути успішною".

"Я прекрасно розумію, що для цього має бути один обов'язковий фактор: влада і бізнес повинні подати один одному руки, знайти взаєморозуміння в ключових стратегічних питаннях", - сказав президент.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування