Янукович вимагає від Єханурова не брати з нього приклад

П'ятниця, 14 жовтня 2005, 20:08

Екс-прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів України Віктор Янукович закликає нинішніх членів Кабінету міністрів відмовитися від участі в парламентських виборах і використовувати час, що залишився до виборів, максимально продуктивно, щоб стабілізувати економіку країни.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам, коментуючи діяльність нового складу уряду, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

За словами Януковича, знову сформований Кабінет міністрів є перехідним, а його головне завдання - "утримати під контролем соціально-економічну ситуацію в країні до того часу, поки знову обрана Верховна Рада не утворить уряд парламентської більшості".

Реклама:

"Тобто, у знову призначених міністрів є 6-7 місяців на виконання своїх обов'язків. Хотілося б, щоб цей час був використаний з максимальною продуктивністю для стабілізації економіки, виконання всіх соціальних зобов'язань держави перед своїми громадянами", - сказав лідер партії.

Він відзначив, що практично одночасно з призначенням цього уряду стартує парламентська виборча кампанія, додавши, що в зв'язку з цим хоче застерегти членів Кабміну "від спокуси бути утягненими у виборчі процеси".

Янукович висловив сподівання, що міністри, що представляють ті чи інші політичні партії, "усвідомлюють свою відповідальність за стан справ у країні і не почнуть через місяць-інший шукати запасні аеродроми у виборчих списках".

ВІДЕО ДНЯ

Він нагадав, що за законом чиновники, що беруть участь у виборах, повинні піти у відпустку на час виборчої кампанії, однак у такому випадку відповідати за повсякденну роботу центральних органів виконавчої влади буде комусь, а кандидатам у депутати буде важко уникнути докорів у зловживанні адміністративним ресурсом на користь своїх виборчих списків.

"Я звертаюся до сьогоднішніх міністрів: знайдіть у собі мужність відмовитися від участі в наступних парламентських виборах. Ваша місія перед державою і народом в іншому - не дати економіці впасти в колапс, забезпечити безперебійне функціонування всіх галузей господарства, гідно пронести цей нелегкий хрест перехідного уряду", - сказав Янукович.

"Це стане гідною відповіддю на ту підтримку різних політичних сил у стінах Верховної Ради, завдяки якій цей Кабінет міністрів відбувся", - підкреслив він.

Лідер Партії регіонів поздоровив усіх членів Кабінету міністрів під керівництвом Юрія Єханурова з початком виконання конституційних повноважень і побажав їм успіху.

Як відомо, під час президентської кампанії Янукович не ходив у відпустку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування