Головатий вчив Ющенка, як правильно звільнити Піскуна

П'ятниця, 14 жовтня 2005, 22:02

Міністр юстиції Сергій Головатий давав юридичні консультації президенту Віктору Ющенку щодо звільнення Святослава Піскуна з посади генерального прокурора.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу у п’ятницю.

На питання, чи радився Ющенко з ним перед тим, як звільнити Піскуна, Головатий відповів:

"Ні. Я дав пораду стосовно юридичної складової, запевнивши, що все є в суворій відповідності з чинними положеннями українського конституційного права".

"Моє завдання було забезпечити те, щоб звільнення генерального прокурора з посади відбулося в повній відповідності з конституційними нормами", - додав міністр.

Відповідаючи на питання, чи є підстави у Піскуна звернутись до суду для оскарження його звільнення з посади, Головатий сказав:

"Жодних юридичних підстав колишній генеральний прокурор Святослав Піскун не має для звернень до суду".

Водночас він зазначив, що Піскун є "звичайним громадянином", який може звернутися до суду, якщо порушені його права, інтереси або свободи.

"Якщо в громадянина Піскуна якісь порушені права, він може звернутися до суду, але до суду за поновлення на посаді генерального прокурора, правових підстав для такого звернення нема", - сказав Головатий.

На питання, чи мав Ющенко підстави раніше звільнити Піскуна, Головатий відповів, що відповідно до Конституції президент має повноваження звільнити генпрокурора "у будь-який момент".

"Юридичних підстав для звільнення достатньо у будь-який момент", - додав він.

Головатий також повідомив, що не підтримує контакти з колишніми соратниками по Блоку Юлії Тимошенко у парламенті.

"Їх (контактів) зовсім немає після того, як я голосував перший раз за кандидатуру Єханурова як прем’єр-міністра. Я був виключений з фракції... З того часу в мене жодних контактів немає і вже як у міністра юстиції не може бути", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування