Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Хрещатику літають яйця і кефір

Субота, 15 жовтня 2005, 13:24

Низка організацій націоналістичної і національно-патріотичного спрямування відзначають у суботу в Києві 63-ю річницю Української повстанської армії (УПА).

У той же час, проти реабілітації воїнів УПА виступають комуністи і представники Прогресивної соцпартії України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зранку на Бессарабській площі зібралися учасники акції протесту проти "реабілітації структур ОУН-УПА, а також проти наступу на канонічне православ'я України", організованої ПСПУ. У колоні видні прапори Компартії і Російської Федерації.

Тим часом на вулиці Прорізний, яка виходить на Хрещатик, зібралися представники Народного Руху України, ветерани УПА, партії "Пора". Попереду несуть корогви, на чолі колони кілька священиків.

На Хрещатику представники обох сторін вступали в перепалки, взаємно обвинувачуючи один одного.

Представники правоохоронних органів розділили колони і не допускають зіткнень, оскільки як з одного, так і з іншого боку чиняться спроби провокацій.

В основному відрізняються представники лівого блоку. Комуністи називають ветеранів УПА "фашистами". Учасники цієї акції відібрали і поламали прапори в деяких представників ОУН-УПА . У хід пішли курячі яйця і пакети з кефіром. Виникають локальні сутички.

Як повідомили агентству в правоохоронних органах, з боку націонал-патріотів в акціях бере участь близько 3 тис. осіб, прихильників комуністів і прогресивних соціалістів - близько 8 тис.

При цьому, за станом на п'ятницю з обох сторін було заявлено близько 200 тис. осіб. Правопорядок у центрі забезпечують більш 200 працівників правоохоронних органів.

Основна маса ветеранів УПА зараз зібралася біля Головпоштамту. Учасники акції протесту проти УПА мають намір провести мітинги на Майдані Незалежності і Європейській площі.

Націонал-патріоти вимагають визнати УПА воюючою стороною в Другій світовій війні, проти чого виступають комуністи і ПСПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування