Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин готовий освятити наступника Піскуна

Субота, 15 жовтня 2005, 15:21

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що, відправивши у відставку генпрокурора Святослава Піскуна, президент скористався своїм конституційним правом.

Про це він заявив у суботу на прес-конференції в Запоріжжі, передає Ліга.

Відповідаючи на питання про те, які причини відставки Піскуна, Литвин відзначив, що в найближчі дні таких аргументів пролунає дуже багато, і немає сенсу їх зараз обговорювати.

Кожна сторона буде приводити аргументи на свою користь, і кожна політична сила буде користуватися аргументами на свій розсуд, відзначив спікер.

Відповідаючи на питання про те, чи радий він відставці Піскуна, Литвин сказав, що живе за принципом - "що вигідно Україні, те й повинно бути вигідно кожному політику".

Литвин також відзначив, що право вносити кандидатуру нового генпрокурора, відповідно до Конституції, належить президентові, а парламент "повинен освятити" те рішення, яке буде запропоновано президентом.

"Мене влаштує будь-яка пропозиція президента за умови, якщо це буде професіонал і людина, яка мінімально буде займатися політикою. Але ми живемо в реальних українських умовах, при яких нікуди не можна дітися від політики", - підкреслив Литвин.

***

Литвин також не виключив, що парламент найближчим часом зможе розглянути питання про призначення суддів Конституційного Суду, що призначаються за квотою Верховної Ради.

За словами Литвина, для винесення цього питання в сесійний зал повинна бути згода більшості фракцій парламенту.

Він повідомив, що в даний час у парламенті узагальнюються всі пропозиції щодо призначення суддів Конституційного Суду.

Спікер нагадав, з 18 жовтня КСУ не зможе прийняти жодного рішення, оскільки для цього необхідно не менше 12 суддів КСУ.

Разом з тим, він повідомив, що в парламенті вже зареєстрований законопроект, відповідно до якого пропонується, щоб рішення приймалося половиною від існуючого складу суддів.

Литвин прогнозує, що в цьому питанні одна сторона буде намагатися сформувати суд належним чином, а інша буде робити все для того, щоб КСУ не працював якомога довше.

За словами Литвина, у цьому питанні зіштовхуються дві позиції - одна намагається реалізувати конституційну реформу, а інша цьому перешкоджає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування