Ющенко звільнив Рибачука

Субота, 15 жовтня 2005, 15:33

Президент Віктор Ющенко підписав низку указів, що передбачають реорганізацію секретаріату глави держави і нову структуру цього органа.

Як повідомляє прес-служба президента, указом від 14 жовтня (#1442) ліквідується секретаріат президента України.

Забезпечення виконання функцій з ліквідації секретаріату покладені на заступника керівника президентського секретаріату Івана Переходу.

Указом номер 1443 з посади керівника секретаріату звільнений Олег Рибачук, указом 1444 - його перший заступник Іван Васюник.

У той же час, Ющенко підписав указ номер 1445 "Про створення секретаріату президента України", що визначає нову структуру і завдання. Згідно з документом, Рибачука призначено главою секретаріату, Васюника - його першим заступником.

Відповідно до указу, секретаріат створюється як допоміжний орган із забезпечення здійснення президентом його повноважень.

Президент затверджує схему розподілу обов'язків між главою секретаріату президента, його першим заступником і заступником, закріплює за ними структурні підрозділи.

Як повідомлялося, секретаріат президента вже піддавався деякому реформуванню у вересні. Ющенко ліквідував посади держсекретаря України, його двох перших заступників і чотирьох заступників, а також посаду першого помічника президента.

Указом "Про деякі питання діяльності секретаріату президента" ліквідований Кабінет президента, а також встановлюється, що секретаріатом президента керує глава секретаріату, і він має двох заступників, у тому числі, одного першого. Іншим пунктом указу ліквідовано посаду першого помічника президента.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News