Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін визначився, що робити з воїнами УПА

Неділя, 16 жовтня 2005, 12:59

Урядова комісія на чолі з віце-прем'єром В'ячеславом Кириленком схвалила висновок робочої групи істориків, що вивчала діяльність ОУН та УПА.

За словами Кириленка, "це офіційний історичний висновок, який тепер є підґрунтям для офіційної оцінки діяльності ОУН-УПА впродовж Другої світової війни".

Також комісія підтримала проект закону "Про внесення змін до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту".

Цей законопроект був запропонований міністерством праці та соціальної політики. Він передбачає надання належних соціальних гарантій воїнам Української повстанської армії.

Остаточне рішення щодо законопроекту повинна ухвалювати Верховна Рада.

В той же час, у суботу головою партії УНА-УНСО було вдруге обрано Юрія Шухевича, сина командувача УПА .

Щодо єднання та блокування з іншими політичними партіями перед початком передвиборчої кампанії, остаточного рішення ще немає.

В той же час, партія має намір зареєструвати в міністерстві юстиції свою повну назву. В даний час УНА-УНСО офіційно зареєстрована як політична партія Українська національна асамблея.

У суботу під час відзначення на Хрещатику 63 річниці УПА сталися сутички між представниками націоналістів та комуністів.

Представники комуністичної та прогресивної соціалістичної партії завадили УНА-УНСО та ветеранам УПА провести урочистий молебень на Майдані Незалежності, тому його було проведено на Хрещатику.

За матеріалами "5 каналу"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування