Томенко готовий боротися за місце Омельченка

Неділя, 16 жовтня 2005, 15:12

Екс-віце-прем'єр Микола Томенко готовий висунути свою кандидатуру на пост мера Києва.

"Ми зараз аналізуємо й думаємо, що нам робити. І якщо буде ухвалене рішення, що я балотуюся на пост мера Києва, я буду балотуватися", - сказав Томенко на прес-конференції в Запоріжжі в неділю.

"І, мабуть, тоді це буде виглядати так: я буду в п'ятірці БЮТ на парламентських виборах і буду кандидатом на пост мера Києва, що не заборонено чинним законодавством", - припустив він.

"Або ж я буду в п'ятірці БЮТ, а кандидатом (на пост мера Києва) буде хтось інший з нашого блоку", - додав Томенко.

При цьому він відзначив, що так чи інакше свого кандидата на пост Київського міського голови БЮТ висувати буде.

За словами Томенка, існує дві обставини, які змушують блок думати про це.

"Перше: блок Тимошенко на сьогоднішній день має в Києві десь 30% популярності, а бути абсолютним лідером за популярністю в Києві й не мати свого кандидата на пост міського голови - начебто не зовсім правильно", - сказав він.

"Друге: для нас принциповою є зміна системи управління в Києві, тому що Київ на сьогоднішній день - унікальне місто з погляду цивілізованої системи корупції", - вважає Томенко.

"Близько 90% заступників міського голови - бізнесмени, і підхід у Києві такий: як тільки ви стаєте політичним гравцем у Києві й починаєте щось робити, міська влада вам говорить: давайте нам заступника. Він буде як бізнесмен керувати вашим же бізнесом на посаді заступника. Нас такий підхід не влаштовує", - пояснив Томенко.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування