Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв не жаліти Кучму за Гонгадзе

Неділя, 16 жовтня 2005, 16:07

Президент Віктор Ющенко заявляє, що екс-глава держави Леонід Кучма не буде користуватися імунітетом, якщо на нього виведе розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Ющенко заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, відповідаючи на запитання, чи будуть висунуті Кучмі обвинувачення, якщо до нього приведе розслідування вбивства журналіста, чи екс-президент буде користуватися імунітетом.

"Не буде користуватися. Це очевидно", - сказав Ющенко.

Говорячи про розслідування справи про вбивство журналіста, він відзначив, що "чотири роки справа не мала ніякої перспективи".

"Коли я став президентом, папка Гонгадзе була порожньою, там нічого не було. Нам потрібно було все почати з нуля. Нам потрібно було знайти тих людей, які можуть дати свідчення", - сказав Ющенко.

"Я надав великі гарантії цим людям, я забезпечив через відповідні органи їхню безпеку. Ми вивезли їхніх родичів, щоб цих людей просто не вбили. Так з'явилися в нас перші свідчення. За шість місяців ми вийшли на те, хто вбив Гонгадзе", - сказав він.

Глава держави підкреслив, що необхідно знайти організатора й замовника вбивства.

"Це питання не менш складні, ніж перша частина слідства. На першу частину слідства ми відповідь уже дали. Слідство проведене. Убивці знайомляться зі справою. Переконаний, у комплекті з іншими доказами вона буде передана до суду. Для чесного суду", - відзначив Ющенко.

"Переконаний, що ми одержимо відповідь щодо організаторів. І сьогодні там є непоганий процес. Тільки, на жаль, через певні дії - у тому числі й попереднього керівництва Служби безпеки України - ми сьогодні не маємо на території України одного з організаторів цього вбивства", - сказав Ющенко.

"Але він є. Ми знаємо, де він. І ми з міжнародною допомогою його повернемо в Україну", - заявив президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...