Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ще сподівається здійснити мрію

Неділя, 16 жовтня 2005, 20:51

Президент Віктор Ющенко впевнений, що до кінця року Україна вступить до Світової організації торгівлі.

"У нас є план дій "Україна-ЄС", що розрахований на три роки", - сказав він в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

"Ціль цього плану: за ці три роки Україна повинна одержати статус країни з ринковою економікою, і ми це зробимо цього року; вступити до Світової організації торгівлі, ми це зробимо цього року", - відзначив президент.

"У наступному році - почати переговори з Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі, і це ми зробимо. І останнє, чим будуть вінчатися три роки - це початок переговорів щодо асоційованого членства України в Євросоюзі", - сказав Ющенко.

Відповідаючи на запитання, чи буде Україна підтримувати демократичні зміни в Білорусії, Ющенко сказав: "Я думаю, що Україна послідовно, у тому числі й моя політична сила підтримувала демократичні сили в Білорусії. І таку політику ми проводимо й сьогодні".

"Упевнений, що підтримка, у тому числі, і демократичних сил у Білорусії може здійснитися через контакти. Я виступаю за те, щоб такі контакти були. Щоб ми мали діалог. Щоб ми мали круглий стіл. Щоб ми давали Білорусії шанс змінитися. У цьому полягає логіка поводження України", - сказав президент.

Відповідаючи на питання, чи може в Росії відбутися щось на зразок помаранчевої революції, Ющенко відзначив: "Я переконаний, що помаранчева революція дала приклад мільйонам людей, для яких питання свободи й демократії ще залишається актуальним. Незалежно від того, чи живуть вони в Росії, або вони живуть у Білорусії, чи живуть вони в четвертих або п'ятих країнах".

Він висловив переконання, що з української помаранчевої революції мільйонами людей зроблені "прекрасні висновки".

"Чи приведуть вони до революції, можливо - це справа часу. Можливо, це питання так і залишається питанням. Але те, що ці люди вже змінилися, що в них є унікальний приклад того, що зробила українська нація - велика європейська нація - я думаю, що це приклад, який дає сили, який дає натхнення, що ви такі ж. Ви ж сильні. Ви можете це зробити", - сказав Ющенко.

Коментуючи своє отруєння, президент висловив думку, що виконавці злочину були українцями. "Швидше за все, виконавці були українські", - сказав він.

"Але я на це випробування дивлюся на тлі того, що було випробуванням для моєї нації, яка 800 років не мала незалежності. Не мала держави. Яка мріяла про волю, як про ковток повітря. І це відбулося", - сказав Ющенко.

"Тому я знаю, за що я платив, я знаю, на що я йшов. При всій любові й повазі до своєї родини, до батьків, я думаю, що це та дорога, яку я повинен був пройти. І це та ціна, яку я заплатив. Я щасливий", - відзначив глава держави.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування