Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко використовує адмінресурс і шантажує Пинзеника?

Понеділок, 17 жовтня 2005, 11:53

Міністр фінансів Віктор Пинзеник заявляє про шантаж з боку мера Києва Олександра Омельченка.

Про це він заявив в понеділок, повідомляє прес-служба мінфіна.

"Організація пікетування Міністерства фінансів за участю київських профспілок з вимогою виплатити майже мільярд гривень є нічим іншим, як спробою мера Омельченка шляхом шантажу "вибити" із бюджету кошти, не передбачені як видатки на 2005 рік", - Пинзеник.

Він підкреслив, що всі видатки м. Києву, передбачені бюджетним розписом на 2005 рік, були профінансовані Державним казначейством і Міністерством фінансів в повному обсязі.

"Забрати сьогодні із бюджету 971 млрд. грн. означає забрати в кожного лікаря, вчителя, в тому числі київського, зарплату, в кожного пенсіонера, в тому числі київського, пенсії", - наголосив міністр.

За словами Пинзеника, граючи на інтересах киян, Омельченко намагається заробити собі додаткових балів у цьогорічній передвиборчій кампанії, використовуючи при цьому адмінресурс.

"Постає питання: чи не за кошти тих самих киян Омельченко організував масовану рекламну кампанію в метро, на телебаченні, по радіо, направлену проти Міністерства фінансів?" – запитав Пинзеник.

"Є відомий факт того, що в Києві замінюється асфальт там, де його не треба міняти, кладеться тротуарна плитка там, де її не треба класти, будується те, без чого можна було би обійтись. В той самий час не вирішуються нагальні проблеми міста та його мешканців", - наголосив Пинзеник.

Також, зазначає міністр, незрозумілим є факт того, що Київська міськдержадміністрація тримає на рахунках комерційних банків 740 млн. грн. (станом на 01.07.2005) в той час, коли повинна тримати їх на рахунках Державного казначейства.

"Незважаючи ні на які спроби Омельченка забрати ці кошти, ми будемо захищати бюджет, бо за цим стоять долі людей", – наголосив Пинзеник.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування