Єханурову доведеться шукати додаткові 100 млрд?

Понеділок, 17 жовтня 2005, 12:16

Депутати подали до проекту закону про держбюджет на 2006 рік дві тисячі поправок на загальну суму близько 100 млрд. грн.

Про це заявила в. о. голови бюджетного комітету Верховної Ради Людмила Супрун на засіданні погоджувальної ради, повідомляє в понеділок Ліга.

У свою чергу, перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк нагадав, що в першому читанні проект держбюджету на наступний рік буде розглядатися в четвер, 20 жовтня.

Тому попросив комітет до 18 жовтня підготувати порівняльну таблицю, щоб депутати могли з нею ознайомитися.

Він також спрогнозував, що, найімовірніше, 20 жовтня парламент не підтримає в першому читанні проект державного бюджету на 2006 рік, запропонований Кабінетом Міністрів України.

Водночас він не виключив, що парламент може ухвалити в першому читанні проект держбюджету на 2006 рік, запропонований Комітетом ВР з питань бюджету. За його словами, в цій редакції проекту передбачається збільшити дефіцит бюджету до 3%, повідомляє УНІАН.

Мартинюк зазначив, що в понеділок на Погоджувальній раді лідерів фракцій міністр фінансів Віктор Пинзеник - категорично заперечував можливість збільшення дефіциту бюджету до 3%.

На думку першого заступника голови ВР, по-суті, уряду "байдуже - буде прийнятий бюджет, чи ні". За його словами, якщо держбюджет і не буде прийнято, то уряд зможе "керувати в ручному режимі", тобто працювати за нормами держбюджету на 2005 рік.

Мартинюк зазначив, що такий розвиток подій був би досить негативним для парламенту в політичному плані, оскільки під час виборчої кампанії йшлося б про недієздатність ВР щодо ухвалення держбюджету.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...